Menu Sluiten

Waterverzachters


Waterverzachters

Informatie over waterverzachters en waterontharders.

Waterontharders zijn machines die worden gebruikt om hard water uit de watervoorziening te verwijderen.

Waterontharders gebruiken natrium om harde elementen zoals calcium, ijzer of kalium te vervangen. Deze verbindingen blijven meestal achter in het water na een harde regenbui en kunnen bijdragen tot verstopte slagaders, haaruitval, droge huid, en andere water gerelateerde problemen.

Hard water kan ook leidingen en toestellen beschadigen wanneer het lange tijd in de leidingen blijft.

Waterontharders en waterverzachters worden voornamelijk gebruikt om hard water zachter te maken door de metaalionen te verwijderen, die verantwoordelijk worden geacht voor de negatieve reacties in toestellen en sanitair.

Het resulterende zachtere water vereist minder wasmiddel voor hetzelfde reinigingsdoel, aangezien zeep niet wordt verspild aan het binden van calciumionen aan leidingmaterialen.

Dit betekent dat de meeste ontharders ook kunnen besparen op de kosten voor waterverwarming, omdat er minder harde ionen aan huishoudelijke apparatuur worden gebonden. In het algemeen verbruiken de duurdere waterverwarmers twee keer zoveel wasmiddel om zacht water aan de kraan te krijgen.

Hard water bevat te veel kalk.

Dit veroorzaakt een aantal problemen, zoals kalkaanslag, een verminderde levensduur en efficiƫntie van huishoudtoestellen en een verminderde effectiviteit van zeepproducten en detergenten.

Info over waterverzachters

Kundigheid over Waterverzachters

Waterverzachters.

Sommige toestellen die baat kunnen hebben bij een wateronthardingssysteem zijn toiletten, sproeiers en wasmachines.

Er zijn ook waterverzachters en waterontharders beschikbaar voor keukenaanrechten en douchekoppen, hoewel deze systemen hun nadelen hebben.

Bijvoorbeeld, water met een hoog mineraalgehalte zorgt ervoor dat zeep zich kan binden met kalkafzettingen in leidingen en gootsteen verbindingen, wat resulteert in corrosie en slijtage.

Een waterontharder voor aanrechtbladen kan dit probleem niet oplossen. Een douchekop of gootsteen ontharder zal echter wel het water voor het baden ontharden, de ophoping van zeepresten verminderen en zorgen voor een veiliger omgeving voor kinderen en huisgenoten.

In Belgie is de firma Aqua-Claro nv, gelegen in Mechelen, al 30 jaar gespecialiseerd in water behandeling.

Deze uiterst gespecialiseerde firma zorgt voor zacht, zuiver en gezond water. Zij bieden steeds een oplossing op maat. In hun gamma vindt u waterontharders, putwater- en regenwaterfilters, omgekeerde osmose systemen en waterkoelers. Zij geven u degelijk advies en kunnen u toestellen aanbieden van hoge kwaliteit.

Meer info over waterverzachters nu op aquaclaro.be.

Tags

Comfort Zacht Water | Electrolux Waterontharder | Electrolux Waterverzachter | Kalk Uit Water Verwijderen | Kalkaanslag Vermijden | Leveranciers Waterontharders | Leveranciers Waterverzachters |