Menu Sluiten

Filteren Grondwater


Filteren grondwater

Informatie over filteren grondwater.

Grondwater is een essentiële hulpbron voor menselijke consumptie en moet worden beschermd tegen verontreiniging om menselijk gebruik en ontwikkeling mogelijk te maken. Talrijke overheids- en particuliere organisaties zijn opgericht om het grondwater te helpen beschermen, zowel tegen ongewenst gebruik als tegen verontreiniging.

Het proces om grondwater te filtreren is in de loop der jaren drastisch veranderd. Aanvankelijk was de enige echte methode het aanleggen van ondergrondse leidingen of greppels waar het water doorheen kon sijpelen naar een verder niveau van filtratie.

Hoewel deze methoden het grondwater gedurende enige tijd beschermden, waren zij niet in staat om vuil en andere verontreinigende stoffen uit het grondwater te houden.

Met de technologie van vandaag kan grondwater worden gefilterd met één filter of met meerdere filtratieniveaus.

Een enkelvoudig filter wordt gebruikt om sediment op te sporen, terwijl een bermfilter regelmatig wordt gebruikt om grotere deeltjes te verwijderen. Meerdere fasen worden gebruikt om grotere deeltjes te verwijderen en verontreinigende stoffen op lange termijn te beschermen.

Het filteren van grondwater met enkelvoudige filters vereist grootschalige apparatuur die duizenden liters afvalwater tegelijk kan verwerken. Er zijn echter kleinere systemen beschikbaar voor gebruik in afzonderlijke, individuele waterleidingen.

Enkelvoudige filters kunnen ook worden gebruikt om putwater en bronnen te reinigen, evenals gemeentelijke rioolwaterzuiveringsinstallaties. Deze filters kunnen in de meeste gevallen zowel in het primaire als in het secundaire waterfiltersysteem worden geïnstalleerd.

Info over filteren grondwater

Feiten over Filteren grondwater

Filteren grondwater

Er zijn enkele eenfiltersystemen die op externe pompen kunnen worden aangesloten voor het filteren van grondwater. Het is echter niet altijd nodig om voor het hele huis op één enkel filter te vertrouwen.

In Belgie is de firma Aqua-Claro nv, gelegen in Mechelen, al 30 jaar gespecialiseerd in waterbehandeling. Deze uiterst gespecialiseerde firma zorgt voor zacht, zuiver en gezond water.

Zij bieden steeds een oplossing op maat. In hun gamma vindt u waterontharders, putwater- en regenwaterfilters, omgekeerde osmose systemen en waterkoelers. Zij geven u degelijk advies en kunnen u toestellen aanbieden van hoge kwaliteit

Meer info over filteren grondwater nu op aquaclaro.be.

Tags

Eigen Water Benutten | Filteren Grondwater | Filteren Regenwater | Filtering Grondwater | Filtering Regenwater | Filtersystemen Grondwater | Filtersystemen Putwater |